Plastika je zelo prilagodljiv in uporaben material

Nekaj časa nazaj, sem se malo zamislil, ko sem dal nekoliko več pozornosti na to, koliko plastičnih izdelkov sem opazil, kamorkoli sem se odpravil. Tako pa sem tukaj to še posebej opazil, ko sem se odpravil v trgovino, kjer je bilo praktično vse zapakirano v plastiki. No tako pa se mi je porodilo vprašanje, zakaj se plastika tako pogosto uporablja v toliko kontekstih.

Plastika je zelo prilagodljiv in uporaben material

No zato pa sem glede na to temo malo premislil. Prvo kar pa mi je padlo na pamet, pa je bilo to, da se plastika pojavi v tako trdni, kot mehki obliki. To pa jo lahko nato naredi tudi tako uporabno, saj je tako prilagodljiva. Zato se lahko plastika pojavi v mehki in tanki obliki, kar je na primer primerno za razne vrečke, ali pa za pakiranja raznih izdelkov in surovin. Po drugi strani, pa sem opazil že, da se plastika uporablja v veliko bolj trdni obliki, kjer je ta tako trdna in močna, da se lahko uporablja tudi v avtomobilskih industrijah.

No ko pa sem govoril o prilagodljivosti, ki jo ima plastika, pa je vredno omeniti, da se lahko plastiko tudi brez problema obarva, ter lahko tako dobimo ogromno različnih videzov, praktično, katerega koli želimo. 

Prav tako pa ima plastika odlično lastnost, ki je vodoodpornost. To pa ji daje nato primernost, za razne embalaže za tekočine in podobno, kar pa je zelo uporabno.

Nato pa sem pomislil še na to, da se velik del plastike znajde v naravi, kar nato povzroča onesnaženje in kopičenje odpadkov. No nato pa mi je na misel prišla še ena lastnost, ki jo ima plastika in bi lahko rešila ta problem. To pa je ta, da je plastiko mogoče reciklirati. To pa praktično pomeni staro za novo, saj je mogoče odpadno plastiko ponovno uporabiti, tako da se jo predela v nove plastične izdelke, kar pa je zelo uporabno.